top of page

Schone lucht / Gefilterde lucht

Op 17 juni 2020 is in ons restaurant een nieuw luchtzuivering systeem geïnstalleerd die het binnenklimaat vrij van allergenen, virussen(ook Corona) en alle overige verontreinigingen > 0,007 micron (PM0.007) maakt! Dit systeem verwijderd 99,9% van alle ultra fijnstof en fijnstof en 97% van virussen in de lucht.

In april 2021 is LightAir IonFlow techniek specifiek getest op COVID-19. De resultaten overtreffen ieders verwachtingen. Het Spaanse onderzoek bevestigt dat LightAir het COVID-19 virus onschadelijk maakt in de lucht om u heen.  

Negatieve ionen van de LightAir IonFlow techniek hechten zich aan het COVID-19 virusdeeltje. De virus ‘tentakels’ (protein spike) worden vernietigd door de ionen waardoor het virus zich niet meer kan hechten en niet meer binnen kan dringen in een menselijke cel. Klik hier voor het volledige onderzoek.

Dit op basis van ioniserende luchtreiniging in combinatie met een Hepa filter, een techniek die gebruikt wordt in o.a. ziekenhuizen en vliegtuigen.
Bij koekenbier ademt u dus schone gefilterde lucht in.

Het coronavirus is een luchtmobiel virus en wordt net als de gewone griep of een verkoudheid overgedragen via de lucht. De laatste berichten tonen aan dat het virus wel tot 3 uur actief kan blijven in de lucht.

 

Ons systeem kan ingezet worden om de lucht zo schoon mogelijk te maken en zo een ieder extra bescherming te bieden tegen verspreiding van het coronavirus via de lucht.

Het systeem maakt gebruik van de gepatenteerde LightAir luchtreiniging technologie.

 

Het systeem twee technieken van LightAir: 

  • IonFlow technologie: unieke high density ionisatie technologie die bewezen 97% van de virussen in de lucht kan neutraliseren en daarmee virusoverdracht voorkomt

  • CellFlow technologie: combinatie van ionisatie en een HEPA+ filter die 99,99% van alle virussen in de lucht kan verwijderen

 

Onderzoek aan het Karolinska Institutet gepubliceerd in juni 2015 in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports toont aan dat de IonFlow high density ionisatietechnologie 97% van alle luchtmobiele virussen in de lucht deactiveert en daarmee overdracht van virussen voorkomt. Het is niet zo dat deze resultaten gelden voor alle ionisator luchtreinigers! De Zweedse universiteit heeft in een langlopend onderzoek vastgesteld dat de ionen die door de high density ionisator van de LightAir gegenereerd worden, virussen in de lucht deactiveren waarmee besmetting voorkomen wordt. Het is daarmee een snelle en makkelijke in te zetten oplossing om virussen uit de lucht te verwijderen en overdracht te voorkomen.

 

Nature.com heeft een perspericht gepubliceerd in 2015 waarin beschreven wordt hoe een test met marmotten is uitgevoerd.

Er zijn 4 marmotten in een kooi besmet met een griepvirus. Daarnaast is nog een kooi gezet met 4 gezonde marmotten. Het ionisatie apparaat is erbij gezet maar nog niet aangezet en na 24 uur waren 3 marmotten ook besmet. De test is herhaald en toen is het apparaat aangezet. Na 24 uur was geen enkele marmot besmet.

Het originele artikel is hier te vinden.

 

Ook een veilige omgeving bij allergie of astma
Mensen met allergie en astma merken een slechte luchtkwaliteit het eerst. Waar anderen nog prima functioneren vallen zij het eerste uit met gezondheidsklachten. En dat is helemaal niet nodig. Met de juiste bescherming tegen allergenen en fijnstof blijven ook zij gezond en vitaal!

bottom of page